Billigt eller dyrt webbhotell

När det är dags för dig skaffa ett webbhotell kanske du undrar om det kan vara värt att lägga ut lite extra pengar för att få ett riktigt bra webbhotell. Tidigare var ett dyrt webbhotell i regel bättre än ett billigt webbhotell, men idag är det inte riktigt så längre. Det finns många billiga webbhotell som håller en mycket hög klass, men det finns också billiga webbhotell som du bör undvika. Däremot är de flesta dyra webbhotell riktigt bra.

Vi ska nu titta på de två viktigaste faktorerna när det gäller val av webbhotell för att se vad som skiljer ett dyrt webbhotell och ett billigt webbhotell åt.

Billigt vs dyrt webbhotell – prestanda

När det gäller prestanda brukar de lite dyrare webbhotellen överlag vara bättre. Ett dyrt webbhotell brukar ha en grymt bra presentanda vilket gör att besökarna blixtsnabbt når dina hemsidor och de laddas sedan snabbt ner i besökarnas webbläsare. Dessutom går det mycket snabbt när du ska ladda upp material på hemsidan och du slipper vänta på att webbhotellet ska svara på dina åtgärder när du jobbar på den.

Ett exempel på ett lite dyrare webbhotell som ger dig en fantastisk prestanda är FS-Data, men inte ens FS-datas webbhotell är inte längre speciellt dyrt. Det finns också webbhotell som inte alls är dyra trots att de har en riktigt bra prestanda, till exempel Webbdo som är ett blixtsnabbt webbhotell. Ändå kan man säga att dyra webbhotell överlag har en något bättre prestanda än billiga webbhotell.

Billigt vs dyrt webbhotell – Utrymme och trafik

När det gäller utrymme och trafik brukar faktiskt de billigare webhotellen vara generösare. Idag finns det ett antal kända webbhotell som ger dig ett mycket stort utrymme och en hög tillåten trafikmängd till ett mycket lågt pris. De lite dyrare webbhotellen brukar överlag ge dig en bättre prestanda men på bekostnad av ett mindre utrymme och en mindre tillåten trafikmängd. Vi ska ge ett exempel.

FS-Data är ett blixtsnabbt webbhotell, men du får inte mer än 20 till 40 GB i utrymme och 300 GB till 600 GB i trafikmängd. Det räcker förvisso för de flesta, men om du behöver ett riktigt stort utrymme och en stor trafikmängd får du 250 GB i utrymme och 5000 GB i tillåten trafikmängd om du skaffar ett billigt webbhotell hos City Network.

Slutsats

Om du prioriterar bästa prestanda bör du överlag välja ett dyrt webbhotell och om du vill ha ett stort utrymme och en stor trafikmängd ska du välja ett billigt webbhotell. Tänk på att det här bara är generella råd och det finns alltid undantag. Och när det gäller funktioner och support är det ingen större skillnad mellan dyra och billiga webbhotell i allmänhet. Det finns dyra webbhotell som har en halvdan support och det finns billiga webbhotell som har en riktigt bra support och vice versa.