Byta webbhotell

Så här gör du om du vill byta webbhotell: Säg upp ditt gamla webbhotell och köp ett nytt webbhotell som du kan börja använda på en gång. Så enkelt är det i alla fall om du inte har några sajter eller domäner som du vill flytta över till det nya webbhotellet, men även om du har det är det faktiskt inte så svårt att byta webbhotell som så många tror. Nu ska vi visa dig hur man gör.

Köp webbhotell

Det här är det enklaste av allt. Välj ut ett bra webbhotell som möter dina krav (det hittar du förmodligen här på kopwebbhotell.se), registrera dig och betala, sedan är det klart att använda. Om du vill skaffa en eller flera nya domäner kan du göra det samtidigt som du köper ditt webbhotell.

Flytta domäner

Du måste få ut dina auktoriseringskoder från ditt gamla webbhotell. Om du inte kan fixa det i kontrollpanelen på ditt gamla webbhotell kontaktar du bara supporten och får dem skickade till dig. På ditt nya webbhotell kan du lägga till dina gamla domäner direkt i kontrollpanelen när du har dina auktoriseringskoder tillhands.

Flytta hemsidor

På vissa webbhotell kan du få hjälp med flytten av din hemsida mot en viss avgift, annars gör du såhär:

  1. Skapa en ny databas i kontrollpanelen på ditt nya webbhotell.
  2. Logga in på din hemsidas databas via FTP. Där finns en mapp med allt material som din hemsida innehåller. För över hela mappen till din dator.
  3. Logga in på databasen som du precis har skapat på ditt nya webbhotell. För över mappen med allt material till databasen. Klart!
  4. Testa att allt funkar som det ska innan du stänger ner ditt gamla webbhotell.

När allt det här är klart är det bara att säga upp ditt gamla webbhotell. De flesta bra webbhotell har ingen uppsägningstid. Lycka till!