Köpa webbhotell till företag

Om du har ett företag och vill köpa ett webbhotell som du kan lägga din företagshemsida på är det flera saker du bör tänka på innan du slår till. Vi har redan skrivit en bra och informativ artikel om att välja webbhotell men när man ska köpa webbhotell till företag är det vissa saker som väger tyngre för företag än för privatpersoner, därför har vi skrivit denna artikel som är speciellt riktad till företagare.

Stabilitet och prestanda viktigare än någonsin

När man har en privat blogg eller en hobbyhemsida kanske det inte är hela världen om sajten inte är supersnabb eller ligger nere någon gång ibland. Sånt här är emellertid mycket illa om du är företagare eftersom en långsam företagshemsida som ofta ligger nere gör att du förlorar många kunder.

  • Vikten av stabilitet. Om ditt webbhotell är instabilt kommer din företagshemsida ofta att ligga nere och då finns det risk för att dina gamla kunder slutar besöka den. Det är såklart riktigt illa, inte minst om hemsidan är kritisk, till exempel om du presenterar produkter på den. Du går även miste om kunder som annars skulle ha besökt din hemsida.
  • Vikten av prestanda. Ett webbhotell som har en bra prestanda gör att din webbsida svarar snabbt och att man når den snabbt. Det här är ett måste för företag eftersom folk tenderar att lämna hemsidor som är långsamma, vilket även gör att ditt företag förlorar en massa pengar.

Så om du ska köpa webhotell till företag är det framförallt stabiliteten och prestandan du ska titta på. Kolla om webbhotellet har en hög upptid (som är ett mått på stabilitet) och välj gärna ett av de webbhotell som du hittar här på kopwebbhotell.se för de är garanterat snabba nog. Om du är riktigt kräsen av dig ska du titta närmare på FS Data för de är kända för sitt snabba och stabila webbhotell.

Viktigt med Backup

Tänk på att välja ett webbhotell som regelbundet gör en automatisk backup på din företagshemsida, annars finns det risk för att den försvinner för gott om någon attackerar den eller om servern kraschar. Det är ju en katastrof av gigantiska proportioner om hemsidan är viktig för företaget.

Om du bestämmer dig för att köpa webbhotell av Binero kan du sova lugnt om natten eftersom de backar upp allt du har på ditt webbhotell var fjärde timme och om du väljer FS Data och betalar några tior extra i månaden kan du backa upp allt online med några klick.